Venušiny kuličky jako zdravotní pomůcka

Vaginální kuličky známé také jako venušiny kuličky jsou nejen erotickou pomůckou. Málokdo ví, že se používají také jako zdravotní pomůcka.

Venušiny kuličky, to jsou obvykle dvě duté kuličky vyrobené z lékařského silikonu, uvnitř kterých se nachází dvě menší kovové a těžší kuličky. Při pohybu se vnitřní kuličky rozpohybují, narážejí na stěny vnějších kuliček a způsobují tak vibrace. Toto jemné chvění stimuluje a zároveň posiluje poševní svaly. Žena se snaží udržet kuličky v pochvě a tím posiluje svaly pánevního dna, které běžně nepoužívá. Venušiny kuličky se tak stávají zdravotní pomůckou, která nám zároveň přinese i trochu toho potěšení.

 

gymnastique_hypopressivegymnastique_hypopressiveb

Jak používat kuličky?

Pravidelným používáním vaginálních kuliček můžeme preventivně předejít, nebo i léčit počínající inkontinenci. Ta může býtzpůsobená ochabnutím pánevního svalstva v důsledku těhotenství, vyššího věku nebo po gynekologických operacích. Stačí cvičit 30 minut denně po dobu 12 týdnů a výsledek se zaručeně dostaví.

Další z výhod plynoucích z používání vaginálních kuliček je zlepšení sexuálního prožitku. Poševní stěny se stávají citlivější, pevnější a budete je umět lépe ovládat. Snadněji pak také dosáhnete orgasmu.

Jaké vybrat kuličky?

Kuličky můžete nosit zavedené při běžných denních činnostech, jako jsou domácí práce, nebo s nimi můžete jít na procházku, běhat, jezdit na in-linech či cvičit aerobik. Čím více se budete hýbat, tím bude účinek silnější. Můžete si je také vzít sebou do práce. Většinu svého času trávíme v sedu a to je pro svalstvo pánevního dna nejhorší. Kuličky, které zakoupíte u nás, jsou kvalitní. Nemusíte se bát, že by při chůzi bylo slyšet "cvakání nebo cinkání" tak jak je tomu u levných plastových kuliček. Venušiny kuličky se tak stanou vašim tichým společníkem.

Venušiny kuličky Smartballs německé značky Fun Factory, které naleznete v našem e-shopu, jsou ze 100% lékařského silikonu, který nevyvolává žádné alergické reakce. Mají eliptický tvar pro snadnější zavádění. Jsou výborné pro trénink pánevního dna, k rekonvalescenci po těhotenství (vhodné použít při cvičení) a jako ideální prevence proti inkontinenci. Pro běžnou údržbu postačí mýdlo a teplá voda.